Toimintaohjeita yli 70-vuotiaille

Yli 70-vuotiaat ovat kovasti kyselleet, että mitä saa tehdä ja mitä ei saa tehdä. Toimintaohjeena on, että yli 70-vuotiaat velvoitetaan pysymään erillään lähikontakteista muiden ihmisten kanssa mahdollisuuksien mukaan. Valtioneuvosto kehottaa yli 70-vuotiaita välttämään lähikontakteja ja liikkumista kodin ulkopuolella, koska ne lisäävät tartuntariskiä.

Mikäli on välttämätöntä käydä itse kaupassa, apteekissa tai terveysasemalla tai muutoin asioida, se olisi hyvä tehdä silloin, kun muita asiakkaita on liikkeellä vähän. Etäisyyttä muihin ihmisiin on pidettävä vähintään metrin verran.

Mikäli henkilöllä on lieviä flunssaoireita, ei tule liikkua ulos kotoa vaan pyytää läheisiä toimittamaan kauppa- ja apteekkiasiat. Essotelta järjestetään tarvittaessa apua asiointiasioissa.

Palveluneuvo auttaa tarvittaessa arkisin klo 8 -16 numerossa 015 211 557. Mikäli flunssaoireet ovat vaikeita, ota yhteyttä numeroon 116 117.