Muutoksia riskiryhmien laboratorionäytteiden ottoon 13.5.2020 alkaen

Laboratorionäytteiden otossa riskiryhmiltä tapahtuu Essoten alueella muutoksia 13.5. lähtien. Näytteitä on poikkeusolojen aikana otettu riskiryhmiltä kotona.

Iso osa näytteidenottajista on ollut Essoten oppilashuollon terveydenhoitajia, jotka palaavat koulujen avaamisen myötä kouluterveydenhuoltoon. Kuntayhtymän käytössä on jatkossa aiempaa vähemmän näytteidenottajia.

– Toivomme kovasti, että suurin osa hyväkuntoisista riskiryhmäläisistä hoitaisi näytteenotot ajanvarauksen kautta Islabin eri laboratoriopisteissä Essoten alueella. Vähentyvän työvoiman takia voimme ottaa näytteitä kotona vain, jos asiakas ei huonon kuntonsa takia pysty lähtemään laboratorioon. Kaikki riskiryhmäläiset eivät ole yli 70-vuotiaita, vaikka suurin osa onkin, muistuttaa Essoten pandemiapäällikkö Hans Gärdström.

Ajanvarauksen tavoite on, että voidaan suunnitella asiakkaat väljästi Islabin odotustiloihin. Näytteenottoon tarvitaan aina hoitavan tahon lähete, joten täysin omin päin aikoja ei voi varata.

Ajan laboratorioon saa Islabin puhelinnumerosta 044 717 8888 ma-pe klo 12-14, Essoten etusivun kautta tai suoraan Islabin sivuilta täältä.

– Mahdolliset hengitystieoireet on ilmoitettava ajanvarauksen yhteydessä, kehottaa ylilääkäri Päivi Ylikangas Islabilta.

Lähde: www.essote.fi