Vanhustenviikon tervehdyksiä ja tapahtumia

Vanhustenviikkoa vietetään 4.-11.10.2020 teemalla ”Onni on vanheta”.

Essoten vanhus- ja vammaispalvelujen vastuualuejohtaja Niina Kaukonen esittää viikon tervehdyksen pohtimalla mitä onni on:

”Tämän vuoden vanhustenviikon teema; Onni on vanheta yhdessä! Teema lähti siitä, että ikääntymisessä on myös positiivisia ja onnellisia asioita.

Mistä Onni tulee? Onni on jokaisen yksilöllinen kokemus, se voi muodostua meille jokaiselle eri asioista; Mielekkäästä elämästä, oman näköisestä sellaisesta, yhteisöllisyydestä, kohtaamisista, omaisten ja omaishoitajien huomioimisesta, turvallisesta kodista ja elämästä. Onni voi muodostua siitä, että saa olla omassa rauhassa. Olemme jokainen ihminen ainutlaatuisia ja erilaisia.

Miten turvataan onnea, kun tarvitaan apua ja tullaan palvelujen piiriin? Siinä meillä kaikilla toimijoilla on pysähtymisen paikka. Huomioidaanko kunkin ihmisen yksilöllinen tarve ja kunnioitetaan sitä vai mennäänkö rakenteet ja toiminta edellä? Pysähdytään yhdessä miettimään, mikä on kenellekin ihmiselle merkityksellistä ja mikä motivoi ihmistä pitämään huolta toimintakyvystään ja voimaannuttaa häntä arjessa?

Onni on oman näköinen elämä. Rakennetaan yhdessä positiivisia ja onnellisia asioita, usein ne ovat pienistä asioista kiinni. Kuunnellaan ja kuullaan.

Hyvää vanhustenviikkoa!”

Niina Kaukonen
Vastuualuejohtaja, Essote

——————————————

”Arjessa on paljon asioita, jotka tekevät ihmiset ikääntyessäkin onnelliseksi kivuista ja säryistä huolimatta. Monille yksi tällainen asia on musiikki. Arto Kivekkään musiikkiesityksen myötä toivotamme hyvää Vanhustenviikkoa.” – Mikkelin kaupunki

Siirry esitykseen Mikkelin kaupungin YouTube – kanavalle

Musiikkiesityksen tarjoaa Mikkelin kaupungin vanhusneuvosto.

 

Katso vanhustenviikon tapahtumia Essoten verkkosivuilta